lauantai 20. elokuuta 2016

Rescue-talvikko

Minuun otti yhteyttä Väiskin entinen omistaja kesäkuussa ja kysyi, että voisinko ottaa talvikon. Mietin pitkää asia, koska mullahan on talvikko kammo. Kammo tuli alkujaan entisen talvikon ansiosta, jonka oli aivan ääripää talvikkojen luonteesta. Hain hamsun samana iltana kotiin. Hamsu on uros ja nimeltään Väiski. Väiski on melko varmasti  hybridi. Iältään noin 1-1,5 vuotta.
Väiskillä on hyvin normaali syy luopumiseen. Ei riitä aika/kiinnostus hoitamiseen.
I
Väiski oli syönyt mm. Oskua ja jotain värikkäitä sydänherkkuja (kirkkaan punaisia, oransseja ja keltaisia). Tarvikepussissa oli myös brit hamsterin pellettiä, mutta ainakaan ruokakupissa ei ollut sillä hetkellä pellettiä. Tuoreruokaa ei ollut kuin hyvin harvaksiltaan saanut. Väiski näytti lihavalta ja "pöhöttyyneeltä".

Pesämateriaalina tietysti  oli pesävanua :D Virikkeitä oli muutamia. Väiski oli todella kömpelö ja huono lihaskunto. Väiski ei juuri kiipeilyt ja liikku hitaasti. Mietin jo, että onko sillä jotain neurologisia ongelmia yms.



Väiskillä elämänmuutos oli melkonen mun luona. Siemenseoksen muutin Bunny käppäriruokaa ja pääsääntöisesti syö Britin hamsterin pellettiä. Saa pellettiä vain sen verran mitä syö illassa. Ruuokakuppi ei ole koko ajan kukkuroillaan täynnä. Väiskihän syö illassa ihan kaiken mitä esiille laittaa. Joka toinen päivä saa soseen ja tuoreruokaa. Hampaiden lyhynnykseen tarjoilla on koiran keksi.
Väiskiä ei voi sanoa nirsoksi :D Pelletti on suurinta herkkua. Rakastaa soseita ja tuoreruokaa yli kaiken.
Pikku hiljaa Väiskillä alkoi pöhötys lähtemään ilman diettaamista. Väiski innostui  juoksulautasesta. Väiski ei ollut enään niin kömpelö. Alkoi kiipeleileen. Väiski tuntuu, että on kuin uuden elämän saanut <3
Odottelen ruokaa, muttei sitä vaan kuulu :D
Väiski on ihana luonteinen ja niin kesy<3 Ollaan tässä tutusteltu toisiin ja ainakaan Väiskiä en niin kovin pelkää. Uskallan hyvin pallotella. Kynsienleikkuuta vielä harjotellaan, koska Väiski ei oo tottunut siihen ja minä vasta harjotellen.
Väiski nukahti ruokaa odotellessa, kun syrkit saivat eka ruuan :D
Näin lopuksi... Onneksi Väiski muutti minulle. Väiskillä on varmasti avautunut uusi sivu elämässä. Väiski pian muuttaa isompaa asuntoon, koska siitä on tullut niin eloisa ja jaksaa touhuta. Se on luonteeltaan todella sosiaalinen ja heti tulee tervehtiin, kun menee asumuksen ohi. Aivan ihana talvikko <3

1 kommentti:

  1. On kyl ulkonäköki muuttunut heti kun päässyt parempaan paikkaan :O Kiva kun otit väiskin!

    VastaaPoista