perjantai 9. toukokuuta 2014

Lahjoituspalkinnot Liminkaan

Aloin tekemään Ossille hamsterin keksejä, josta sain idean tehdä lahjoituspalkintoja Ouluun. Toivottavasti palkinnon saajat tykkäävät :) Löysin ohjeen jostain hamsublogista, jonka nimeä en enään muista.


Hamsterin keksien ohje

Cashewpähkinöitä
Maapähkinää
Kuorittuja auringonkukansiemeniä
Kuorittuja kurpitsasiemeniä
Seesaminsiemeniä
Porkkanaa
Soijarouhetta
Kuivattuja porkkana siivuja
Rypsiöljyä
Vähän vehnäjauhoa
Vettä

1. Laitoin puoleksi tunniksi turpoamaan soijarouheen ja porkkanasiivut. Soijarouhetta noin 1 dl, porkkana siivuja pussin pohjan verran sekä vettä 1 dl. Sillä aikaa murskasin cashew- ja maapähkinät sekä auringonkukan-, kurpitsan- ja seesaminsiemenet.


2. Yhdistin kuiva-aineisiin soijarouheporkkana seoksen sekä lisäsin hiukan rypsiöljyä. Laitoin alkuu vähän vettä sekä vehnäjauhoja vuorotellen. Sekoitin hyvin. tarvittaessa voi lisäta vettä ja vehnäjauhoja. Taikinan pitäisi tulla helposti leivottavaksi, jotta niistä voi pyöritellä palloja.


3. Keksit laitetaan pelille voipaperin päälle paistamista varten.
Keksit paistetaan pyörittelyn jälkeen noin 15 min. 200 asteessa. Paistoajan jälkeen laita uuni kiinni ja anna keksien kuivua jälkilämmöllä.


Tälläiset lahjat tuli Liminkaa taiteltua syrkeille ja kääpiöhamsuille.Purkit ovat pilttipurkkeja, joiden korkki on päällystetty pahvilla ja kangasteipillä. Yhdessä on puolestaan uusi ruokakuppi (ostin uusia ja tämä jäi ylimääräiseksi uusista). Purkeissa on sisällä cashewpähkinöitä, kuorittuja auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä, koiran- ja hamsterin keksejä. Ruokakupissa puolestaan on hamsterin- ja koiran keksejä.


Koemaistaja totesi keksit hyviksi :)


Huomenna suuntaamme Liminkaa jyrsijänäyttelyyn. Päivittelen tulokset näyttelyn jälkeen :)

3 kommenttia:

  1. Me onnelliset saatiin näitä ihania keksejä! Kiitos näistä ihanista lahjoitus pakinnoista! Pian annan hamsuille pallerot. Tuoksuu ainakin niin hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asta: Kiva, kun tykkäsit palkinnoista:) Toivottavasti maistuu hamsuille myös pallerot. Ainakin tolle meidän nirppanokalle kelpasi.Tosiaan ideahan lähti siitä, kun palleroita tuli niin hirveästi. En ehdi syöttää Ossille niitä ja mukava ilahduttaa ihmisiä/hamstereita. Onnea hienosti menneestä näyttelyistä! Tietty extra onnittelut uudesta valiosta!

      Poista
    2. Kiitos :) eilen saivat palleroiset ja Mauri ainakin syöksyi heti syömään. Saa nähä kun kotia pääsee onko pallot kadonnu :) oli tuuriko 2 purkkia sain ja puolitin ne niin kaikki sai palan :)

      Poista