torstai 3. maaliskuuta 2016

Lääkärikeikka ja poikasten muutto

Viime viikonloppuna huomasin Jarolla ihmeellisiä haavoja selässä. Ajattelin, että oisi telonut johonkin. No mulla alko stressaa, jos haavat tulehtuu ym. Itselläni alkaa päivätyöt, joka ikinen arkipäivä. Kunnon eläinlääkärille on vaikeampi päästä, vaikka ei tietenkää mahdottomuus. Halusin asian hoitaa nyt kuntoo.

Soitin maanantaina ajan Ouluun Lemmikkiin. Sain heti tiistaille ajan, Jarolle ja Calvinille. Calvin lähti mukaan vaan tsekkaukseen, koska sillä oli ohentunut turkki. No sen verran pystyin rauhoittuun, ettei  kovin tarttuvia ulkoloisia voinut olla. Eläimissä ei näkynyt mitään enkä kyllä tullut ajatelleeksi koko ulkoloisia ennen ajanvarausta. Meillä oli huippu ihanalla vakkari ell Riitta-Liisalle aika (koirat käyvät vain ja ainoastaan Riitta-Liisan vastaanotolla). Jaro painoi 160 g ja Calvin 155 g.

Raapenäytteessä kummaltakin löytyi kummaltakin sikaripunkki.. onneksi ei vakavampaa, mutta kääk toivottavasti ei mene vakavammaksi. Sikaripunkki ei ole sinäänsä tarttuva, mutta lähes jokaisessa eläimessä (jyrsijät/koirat/kissat) se on. Sikaripunkki aktivoittuu yleiskunnon romahtaessa.

Siis mitä ihmettä... Sen vielä tajuaisin, että Jaro vanhuksella voisikin olla. En tajua miten Calvinilla. Hamsut eivät ole sairastelleet, ruokinta on monipuolista, siisteys erinomaista jne. en vaan tajua. Pääasia, että saataisin Jaro ja Calvin kuntoon.

Jarolle ja Calvinille määrätti kissojen Advocate tippa niskaan kerran viikossa. Parin viikon päästä soitto, ellei tule ongelmia.

No tänään vihdoin sain täällä pöndella apteekista lääkkeen. Olihan toi työ saada lääke laitettua. Tuli laitettua kaikille kerralla, kun käydään näyttelyissä niin samalla kaikki sai matolääkkeen. Ekana tippa niskaan iholle. Sitten syöttää  hamsulle auringonkukansiemeniä, ettei ala lääkettä raapii. Sitten saivat jokainen omassa boxissa hengailla tovin valvovien silmien alla. Toivottavasti eivät nyt ole asumuksissaan raapineet ja nuoleet tassuja sitten. 

Lääkäri maksoi 109€, mutta siinä sisälsi vanhuskoiran sydänlääkkeet pidemmälle ajalle. En osaa tarkkaa summaa sanoa. Advocate alle 4 kg kissoille maksoi 23€. Ei paha yhtään :)

Samalla Oulun eläinlääkärikeikalla robo lapsukaiset ja emä muutti Satun luo, jolle alkujaan naaras oli tarkoitus mennä. Vein Satulle pikkuperheen :) Poikasia oli 3 kpl, 2 naaras ja 1 uros. Olin jopa osannut oikein katsoa! jei! Tässä kuvia pienosista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti